Scoop: Aalborg Pirates henter russisk ishockey-stjerne

Allerede 19. september løber russiske Kiril Kabanov på isen for Aalborg Pirates.

Han er 1,91 meter høj, solid som en træstamme og med erfaringen i orden, selv om han er bare 25 år gammel. Jo, Aalborg Pirates har gjort et scoop ved at hente russiske Kiril Kabanov til Nordjylland og den danske ishockeyliga.

Kabanov har vundet U18 VM-sølv i 2008/09-sæsonen for Rusland, hvor han var på hold med NHL-stjernerne Vladimir Tarasenko og Yevgeni Kuznetsov. Han har spillet i den amerikanske NHL-liga, og han er nu efter et par sæsoner med skader klar til at løbe på isen for Aalborg Pirates.

- En spiller med Kirils CV er svær at få til den danske liga, og æren tilfalder naturligvis sportschef Ronny Larsen samt headcoach Brandon Read. Begge har gjort et fantastisk stykke arbejde sammen med en håndfuld sponsorer, så Kiril nu er i Aalborg, fortæller administrerende direktør, Thomas Bjuring.

Den russiske spiller blev allerede i begyndelsen af september rygtet til Danmark, men det afviste Thomas Bjuring dengang til Nordjyske.dk med ordene:

- Det ville være fantastisk, og det lyder meget spændende. Men det er usandsynligt at få en spiller af den kaliber til Aalborg. Derudover har jeg ingen kommentarer.

Men sandt skulle det alligevel vise sig at være. Og når Aalborg Pirates den 19. september møder Rungsted, vil Kiril Kabanov være at finde på holdet.

- Kirill er en stærk wing med et godt skøjteløb og han er en stærk dribler. Han besidder et godt skud og et hurtigt aftræk, siger sportschef Ronny Larsen om holdets nye tilføjelse.


Seneste nyt

fra Nordjylland