Sejlsportens kongeklasse dyster i Skagen

I disse dage kan man i farvandet ved Skagen nyde det smukke syn af de deltagene både i EM for sejlsportens 12 mR både, der kaldes sejlsportens kongeklasse.

I disse dage kan man i farvandet ved Skagen nyde det smukke syn af de deltagene både i EM for sejlsportens 12 mR både, der kaldes sejlsportens kongeklasse. Bådtypen kendes også fra det prestigefulde America’s Cup.

De er ca. 22 meter lange og har en mastehøjde på 29 meter, og alle bådene er bygget før Anden Verdenskrig - konkurrencen fortsætter frem til søndag, og op til sejladserne ligger bådene i auktionsbassinet i Skagen, så der er mulighed for at komme helt tæt på.

At Skagen er valgt som lokation for den store kapsejlads bekræfter byens maritime DNA, der er dybt forankret. Borgmester for Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen udtaler:

- Vi er rigtig glade for, at Skagen bliver vært for det flotte arrangement. Skagen – og hele Frederikshavn Kommune – har en stærk maritim historie. Byen er dermed den perfekte ramme til sådan en begivenhed, siger borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen (Soc.Dem.).

Båden Wings fra Finland forsvarer EM- titlen

Det er værd at holde øje med de forsvarende europamestre Wings med dansk-finsk besætning, når starten går lørdag morgen. Ruths Hotel har udsat en vandrepræmie til den vindende båd efter sejladserne i Skagen: Jørgen Philip-Sørensens mindepokal.

Mindepokalen er en model af den store J-båd Ranger, som blev bygget i 2003 i Skagen. Præmien er også en tilkendegivelse af at Skagen by fremover ønsker at afholde de store sejlsportsarrangementer som klæder byen. 

- Skagen har igennem mange år været udgangspunktet for store kapsejladser. Først Skaw Race som blev gennemført jævnligt fra 1950 til år 2000, dernæst Farr 40 sejlads og senest Drage Gold Cup i 2009 med Kongelig deltagelse. Erfaringerne fra disse arrangementer har været gode, og Skagen er derfor blevet et eftertragtet sted at sejle. Vi ser frem til en spændende kapsejlads og vi håber, at rigtigt mange vil komme til Skagen for at se de flotte både, siger Philipp Skafte-Holm, der er skipper på Wings.

Skagen som sejlsportsdestination

I Turisthus Nord ser man spændende brandingmuligheder i forbindelse med Europamesterskabet i 12 mR, der giver en god synergi i konstellation med det kendte Skagen Race. 

- Vi har store ambitioner om at tiltrække flere internationale sejlsportsevents til Skagen Havn, og derfor glæder det mig overordentligt, at vi sammen med 12 mR-gruppen Wings har kunnet sikre, at EM 2019 afholdes i Skagen. Alle sejl er sat til, og jeg ser meget frem til at opleve de smukke både. Jeg håber, at såvel deltagere som tilskuere får nogle uforglemmelige oplevelser i vores smukke område, siger turistdirektør René Zeeberg.

Samme weekend er der også besøg af klassiske biler så som Rolls-Royce, Austin Healey og Jaguar.


Seneste nyt

fra Nordjylland