To sejre: Stærk nordjysk aften på isen

Frederikshavn White Hawks sejrede 3-0 på hjemmebane over Odense Bulldogs, mens Aalborg Pirates hentede point på udebane.

Fredag aften endte med en ren win-win for de to nordjyske hold i Metal Ligaen.

På hjemmebane lykkedes det - trods trænerforvirring og med en stærk indsats - Frederikshavn White Hawks at slå gæsterne fra Fyn med 3-0, og i Herlev løb Aalborg Pirates med en sejr på 4-3.

For frederikshavnerne blev den helt store helt Dale Mitchell. Han stod for samtlige tre scoringer i en kamp, som vendelboerne dominerede fra start til slut.

Det første mål blev sat ind i det 15. minut i første periode, og den stærke canadiske angriber lynede igen to gange i anden periode. Odense Bulldogs viste aldrig for alvor tænder og måtte efter en målløs tredje periode se sig slået.

For Aalborg Pirates blev aftenens opgør mod Herlev Eagles mere ligeværdigt.

Det lykkedes nordjydernes Thomas Spelling at bringe holdet foran 1-0 efter otte minutters spil i første periode - og at udbygge den føring efter pausen. I anden periode blev det til både 2-0 og 3-0 ved Victor Panelin-Borg og Julian Jakobsen, inden Herlev svarede igen og reducerede til 1-3.

Tredje periode blev en neglebider for piraterne, som var tæt på at sætte sejren over styr. Herlev endte med at vinde den sidste periode 2-1, men det var ikke nok.

Aalborg Pirates tog sejren på samlet 4-3.

Med sejrene holder de nordjyske hold fast i følgeskabet i toppen af ligaen på tredje- og fjerdepladsen efter Rungsted og SønderjyskE.