SF-formand bakker op om lokale skifergas-protester

Pia Olsen Dyhr bakker de nordjyske kommuners protest mod skifergasindvinding op mener, regeringen sammen med SF kan sætte en stopper for Total.

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) siger mandag morgen til TV 2 News - ligesom han tidligere har sagt til TV2 Nord - at Total har ret til at indvinde skifergas i den nordjyske undergrund og tilladelsen kan ikke trækkes tilbage.

Og det hjælper ikke, at Aalborg, Hjørring og Frederikshavn kommuner i de kommende uger sender breve til ministeren, med bøn om netop det.

- Tilladelsen er givet, og det er ikke sådan noget, man kan trække tilbage med et pennestrøg, siger klima- og energiministeren til TV 2 News.

Men SF's formand Pia Olsen Dyhr er af en anden opfattelse.

- Vi skal ikke spille hasard med vores miljø eller drikkevand, og derfor skal vi så hurtigt som muligt stramme miljøloven og sige nej til skifergas i Danmark, siger Pia Olsen Dyhr, der selv har besøgt Totals prøveboring i Frederikshavn og nu bakker op om den lokale kritik og bekymring, der bliver sendt videre til miljøministeren.

- Jeg er glad for, at kampen mod skifergas nu er ved at blive en folkesag. Rigtig mange mennesker er helt naturligt bekymrede over de konsekvenser, som udvinding af skifergas kan have. De mennesker bør vi lytte til og så hurtigt som muligt vedtage skrappe miljøkrav, så vi beskytter vores drikkevand og natur mod kemikalier og radioaktive stoffer, siger SF-formanden.

Byrådet i Aalborg Kommune ventes mandag eftermiddag at godkende det forslag SF's byrådsgruppe har fremsat om at sende et brev til klima- og energiministeren, hvor kommunen udtrykker ønske om at al boring i undergrunden under Aalborg Kommune forhindres.


Skifergas i Nordjylland

def_thumb,50_percent,default_thumb

play Regeringen lukker for boringer efter olie- og gas på land

default_thumb

play Minister om skifergasdebat: Vigtigt, at vi bliver klogere

Skifergas, Dybvad

Skifergasprotest på museum

skifergas

Ø, Å, R og SF: Drop skifergasboringer til solen brænder ud

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland