Sidste film i Europa Bio

Foto: Tommy Hald

En epoke i Aalborgs biografhistorie slutter her i weekenden, når der for sidste gang bliver vist film i det tidligere Europas Bio.

Orla Nielsen er i gang med at klargøre filmen, inden weekendens sidste forestilling i det der engang var Aalborg største og bedste biograf.

-Det her sted har altid haft en særlig plads i mit hjerte, for det var her jeg så de første film i biografen, siger Orla Nielsen fra Biffen i nordkraft til TV2/NORD.

Europa Bio blev bygget i 1958 af fagbevægelsen og Aalborg kommune, fordi borger i Aalborg klagede over, at det altid var udsolgt i byens biografer i weekenderne. Selv om biografen, efter datidens standarter var state of the art, så lukkede den igen i 1980 efter kun 22 år. Herefter rykkede Aalborg Symfoniorkester ind, og så blev der kun vist film ved særlige lejligheder. Men symfoniorkesteret har fået et nyt musikhus, så bygningen er nu solgt til boligorganisationen Vivabolig, som vil rive den ned, selv om de har overvejet om de kunne bevare bygningen.

-Det har været med i vores overvejelser hele vejen igennem, men måden bygningen er lavet på er simpelthen ikke egnet til at bygge videre på. Det vil koste alt for meget, siger Lotte Bang, direktør i Vivabolig til TV2/NORD.

Inden maskinerne pilles ned bliver der i weekenden vist to film i den gamle biograf hvor der er gratis adgang. Lørdag aften klokken 19:30 "My Fair Lady", og søndag eftermiddag klokken 16:00 "Mine aftener i Paradis".

Når bygningen er revet ned, skal der bygges ungdomsboliger på grunden.

Flere nyheder fra TV2 Nord