Sikkerhed på byggepladser tjekkes

På byggepladser over hele landet vil Arbejdstilsynet i dag gennemføre en uanmeldt kontrolaktion. Der vil blive lagt fokus på farligt arbejde i højderne og på risikoen for faldulykker.

Arbejde i højden på for eksempel stilladser og tage er blandt det farligste arbejde på byggepladserne rundt omkring i landet. Det resulterer hvert år i flere alvorlige ulykker. Derfor starter Arbejdstilsynet torsdag en landsdækkende uanmeldt kontrolaktion, hvor man har fokus på sikkerheden på byggepladserne og risikoen for faldulykker.

- Det er afgørende vigtigt, at man sikrer sig mod nedstyrtning. Alligevel ser vi desværre alt for ofte, at man tager for let på forebyggelsen, og så er det altså, at ulykkerne sker. Derfor vil vi under aktionen i dag slå hårdt ned på sløseri med sikkerheden, siger kontorchef ved Arbejdstilsynet, Jens Skovgaard Lauritsen.

Under dagens aktion vil Arbejdstilsynet samtidig tjekke andre forhold som for eksempel forholdene for den udenlandske arbejdskraft og instruktion og oplæring af nyansatte.

Arbejdstilsynet også være at finde på nordjyske byggepladser torsdag formiddag.


Seneste nyt

fra Nordjylland