Skole OL med 1000 nordjyske skoleelever

Foto: Johnni Isaksen

Det var med olympisk ånd, da 6. og 7. klasser fra nordjyske skoler i dag dystede mod hinanden i atletikdiscipliner til dette års Skole OL i Aalborg.

Med alt fra længdespring, hækkeløb og sprint var Skovdalen i Aalborg torsdag fyldt med 1000 skoleelever. De var samlet for at prøve kræfter med de olympiske atletikdiscipliner.

Det er fjerde år at atletikstævnet afholdes. Stævnet handler om sammenhold mellem eleverne, der dyster klassevis mod hinanden og er arrangeret af Aalborg Atletik og Motion i samarbejde med Dansk Idrætsforbund med Nordea-fonden, Trygfonden og Aarhus Kommune.

- Det viser sig, at børn de vil gerne konkurrere, de vil gerne have det rart af det sociale fællesskab også, vi har ikke haft nogen genvordigheder eller noget, alle hyggede sig, og alle gav sig fuldt ud, siger Jørgen Hein, Formand for Aalborg Atletik og Motion. 

Læs også Se billederne: Naturmødet er i gang

Den klasse, der vinder dagens atletikstævne, skal dyste videre mod klasser fra andre regioner. For Skole OL foregår ikke kun i Nordjylland. Over hele landet er der 37 indledende skolestævner og fire finaledage, hvor de vindende klasser dyster mod hinanden på Ceres Park i Aarhus. 

01:13 Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord