Skolelever bag viral video om cykelhjelme

Fem skolelever har lavet en video om at bruge cykelhjelm, der på fem dage er blevet delt 1348 gange på Facebook.

To veninder tager på cykeltur – den ene har hjelm på, den anden har ikke. Det ender i en tragedie, hvor veninden mister sin veninde i et trafikuheld. Dette er plottet i en video, som har floreret på Facebook. Bag videoen er fem skoleelever fra Tårs skole. 

Videoen var egentlig bare blevet delt på en Facebookgruppe for byen Tårs fredag. Men nu er den nået ud til mange flere. 1348 gange er videoen delt, og 681 personer har reageret på videoen i løbet af fem dage, og må betegnes som at have gået viralt.

 

 

Videoen kunne næsten ikke være timet bedre. I denne uge har Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden nemlig en kampagne, der er målrettet forældre. Den hedder ”Nederen Forældre”.

Hvis man ser på skolevejene rundt om i landet, går det fremad med at få hjelmen på børnene. Forældrene har længe haltet langt bagefter børnene i forhold til at bruge hjelm, men er nu ved at komme ind i kampen.

Det viser en ny undersøgelse blandt børn og forældre i hele landet, som TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik har gennemført. Hele 40 % af forældrene siger, at de altid eller ofte bruger cykelhjelm, når de cykler. Men der er stadig 43 % af forældrene, der aldrig bruger cykelhjelm.

- Det er glædeligt, at stadigt flere forældre tager cykelhjelmen på. Men vi har stadig en udfordring, når fire ud af ti forældre siger, at de aldrig cykler med hjelm. Børn kopierer forældrenes adfærd i trafikken, så når mor og far dropper cykelhjelmen, er der større risiko for at børnene også vil gøre det en dag, siger Lisbeth Sahl, seniorprojektleder i Rådet for Sikker Trafik.


Seneste nyt

fra Nordjylland