Snart koster det ni kroner at sende et brev

Post Danmark hæver prisen for at sende et almindeligt brev med en krone efter nytår.

Fra nytår bliver det en krone dyrere at sende et normalt brev med posten.

Dermed bliver prisen ni kroner for at sende et frimærkefrankeret A-brev på op til 50 gram, når vi går ind i det nye år, meddeler Post Danmark.

Post Danmark selv kalder postvæsnets priser for rimelige, men understreger, at den digitale dagsorden presser den klassiske post.

- Siden 2000 er brevmængden faldet med 60 procent. Post Danmark har derfor været igennem vidtgående besparelser og effektiviseringer, og det vil fortsætte i de kommende år, siger kommunikationschef i Post Danmark, Morten O. Nielsen, i meddelelsen.

- På den baggrund er jeg glad for, at det stadig er muligt at sende et brev fra Gedser til Skagen med levering fra den ene dag til den anden til en rimelig pris, fortæller han.

Prisen for at sende et økonomibrev under 50 gram stiger med 50 øre til 6,5 kroner. Vil man sende et brev under 50 gram fra Danmark til et sted i Europa, kommer det til at koste 14 kroner, hvilket er halvanden krone dyrere end i dag.

Ifølge Post Danmark er det første gang i mere end to år, at man hæver priserne på de frimærkefrankerede breve.

Og selv om digitaliseringen formentlig kun vil gå én vej fremover, så tror postvæsnet på, at det fysiske brev vil overleve trods e-mail, sms og Facebook.

- Et brev skaber en opmærksomhed, som stort set intet andet medie kan. Brevet bliver opfattet som en meget personlig kommunikation, der bliver højt værdsat af modtageren, forklarer Morten O. Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland