Spar Nord leverer halvårsregnskab med overskud på 546 millioner

Nordjyllands største bank - Spar Nord - har i de første seks måneder af 2019 tjent 546 millioner kroner. Et resultat banken, ifølge direktøren, kan være godt tilfredse med.

2019 har indtil nu været et særdeles indbringende år for Nordjyllands største bank, Spar Nord.

Efter skat har banken nemlig kunnet realisere et overskud på 546 millioner kroner, svarende til at de har forrentet bankens egenkapital med 12,4 procent.

Resultatet, som administrerende direktør Lasse Nyby kalder tilfredsstillende, bliver trukket op af det høje aktivitetsniveau i samfundet, vækst i kreditformidlingen til huskøb, nybyg og ombygning samt i lave nedskrivninger i bankens værdier.

Samtidig formår banken at fortsætte med at vinde markedsandele.

Skabt af kerneforretningen

- Vi har al mulig grund til at være tilfredse med et halvårsresultat på 546 millioner kroner efter skat og en egenkapitalforrentning på 12,4 procent. Og ikke mindst har vi grund til at være tilfredse med den måde, som resultatet er skabt på, udtaler Lasse Nyby i en pressemeddelese om det netop offentliggjorte halvårsregnskab med henvisning til kreditformidlingen, de lave nedskrivninger samt gode investeringsresultater som det, der i høj grad har skabt overskuddet.

- I samme periode sidste år var regnskabet præget af positive engangsforhold på cirka 250 millioner kroner, mens det i år lyder på beskedne 30 millioner kroner, udtaler Lasse Nyby i pressemeddelelsen og fortsætter:

- En del af forklaringen på det høje aktivitetsniveau er naturligvis den igangværende konverteringsbølge på realkreditområdet. I takt med de faldende renter er det blevet aktuelt at tale konverteringsmuligheder med stadig flere af vores kunder, og i mange tilfælde har det givet mening for kunderne at konvertere realkreditlånet og derved drage fordel af rentefaldet.

Udlån vokser med en milliard - om måneden

Siden 2015 har Spar Nord hver måned haft en gennemsnitlig vækst i formidlingen af realkredit-, bank- og leasinglån på 500 millioner om måneden men i 2019 har de seks første måneder budt på vækst i udlånet på massive seks milliarder - altså en milliard om måneden.

- Væksten er bredt funderet på realkreditlån, bank- og leasingudlån og betyder, at vores samlede kreditformidling ved halvåret nu er oppe på 126,2 milliarder kroner. I et udlånsmarked med begrænset vækst er det samtidig et udtryk for, at vi står stærkt i et ellers konkurrencepræget marked, og at vi fortsætter med at vinde markedsandele, forklarer Lasse Nyby i pressemeddelelsen.

Fastholder forventninger

Halvårsregnskabet betgenes som tilfredsstillende og rykker ikke ved bankens forventninger til det samlede resultat for 2019 som banken håber vil ligge i niveauet 850-950 millioner kroner efter skat. Det er efter at banken i to omgange - i henholdsvis maj og juli har opjusteret forventningerne til årsresultatet.


Seneste nyt

fra Nordjylland