Splinterny spejderhytte i brand: Vi var klar til at flytte ind

02:18

Spejderne i Øster Uttrup mistede søndag deres næsten færdigbyggede spejderhytte, da Nordjyllands Beredskab blev kaldt ud til bjælkehytten i flammer. En brand som politiet mener kan være påsat.

En helt ny spejderhytte stod klar til de 35 spejdere i KFUM Spejderne Øster Uttrup. Hytten skulle have været centrum for de unge spejderes hverdag, men nu er hytten ikke meget værd, og fremtiden for spejdernes hjemsted ser sort ud.

Lotte Gøttler, der er kasserer hos KFUM spejderne i Øster Uttrup, var mandag efter branden ude at se på skaderne.

- Den skulle være taget i brug til sommer, den manglede kun lige taget, og så var den egentlig klar til brug, siger Lotte Gøttler.

I 10 år har spejderne i Øster Uttrup arbejdet på at lave bjælkehytten færdig, men på bare en nat brast den store drøm om bål og snittede med udsigt over limfjorden.

- De, der har været med i processen, er jo vores spejderledere, og de er dybt berørte af det. De havde glædet sig til at skulle til at bruge hytten nu, og de havde ventet på at få deres eget sted, siger Lotte Gøttler, da hun står ved det afbrændte hus.

Efterforskere fra Nordjyllands Politi var også på besøg ved den forkullede spejderhytte for at lede efter brandårsagen. Men der var hverken elektronik eller andre faktorer, der kunne have startet en brand.

- Når der ikke er naturlige antændelseskilder, så kan den jo være påsat. I øjeblikket er vi i dialog med vores Nationale Kriminaltekniske Center med henblik på, om de vil ud og lave yderligere undersøgelser på stedet, siger vicepolitiinstektør hos Nordjyllands Politi Frank Olsen.

Læs også Brand i spejderhytte er formentlig påsat

Hytten har krævet mange sponsorater for den lille spejderforening i forvejen, og økonomien er nu strammere end nogensinde. 

- Det bliver meget svært at finde folk til det igen. Vi har ikke ret mange penge på kontoen. Det er jo hele byen, der har bakket op om at skrabe penge sammen til, at vi kunne lave den hytte her, så det er jo ikke kun spejderne, der er blevet berørt af det, siger Lotte Gøttler.

Udover byens donationer så har Aalborg Tech College været med til at færdiggøre den nu afbrændte bjælkehytte. Det har gjort det billigere for spejderne og lærerigt for de studerende, fortæller Lotte Gøttler.

Flere nyheder fra TV2 Nord