Stigning i varmepriser kommer til at koste velfærd

Foto: Per Frank Paulsen

En stigende varmeregning bliver dyr for aalborgenserne på flere måder. Udover at skulle have flere penge op af lommen, så kommer det også til at koste i velfærden advarer rådmand, Mads Duedahl.

Skoler, plejehjem og kulturinstitutioner skal alt sammen varmes op. Så det er ikke kun borgerne i Aalborg Kommune, der skal have ekstra penge op af lommen, når varmeregningen stiger. Det skal kommunen også, og det kommer til at koste velfærd. 

- Der er ingen der taler om, hvor pengene skal komme fra. Det er en ekstra belastning i Kommunernes økonomi, som bare bliver lagt ud til for eksempel skoleinspektørerne, der pludselig skal til at finde en masse ekstra penge i budgettet til at holde varmen. I værste fald kommer det jo til at koste lærere, siger Mads Duedahl. 

I værste fald kommer det jo til at koste lærere

Den samlede ekstra regning for Aalborg Kommune er endnu ikke opgjort, men i to forvaltninger har man regnet ud at de skal finde 4,5 millioner kroner ekstra. Skoleforvaltningen skal finde 2 millioner kroner, men Sundheds og kulturforvaltningen skal finde 2,4 millioner kroner. 

- Købet af Nordjyllandsværket var en vandvittig beslutning, som kommer til at koste borgerne i sidste ende. Ekstra regningen kommer til at koste forringelser i både service og velfærd, advarer Mads Duedahl. 

Meningen med Aalborg Kommunes køb af varmeværket var ellers at aalborgenserne skulle sikres en fast lav varmeregning, men stigende udgifter til produktionen på værket har betydet, at aalborgenserne og kommunen til sommer skal have flere penge op af lommen, når de betaler for varmen.

Mads Duedahl forventer, at den samlede ekstra regning for kommunen kan løbe op på et to-cifret millionbeløb.