Stikprøver i Vendsyssel

Der bliver ingen kontrol med, om togpassagererne mellem Aalborg og Frederikshavn fremover har købt billet eller bippet sig ind med rejsekortet.

Den manglende kontrol kommer som følge af, at togene på strækningen nu bliver en-mands-betjente, det vil sige, at det kun er loko-føreren, der er om bord, og dermed ingen togkonduktør til at tjekke om, passagererne rejser lovligt.

- Vi laver stikprøvekontrol, og hvis man ikke har betalt for sin rejse, så vanker der en bøde. Så det vil jeg selvfølgelig ikke anbefale, og samtidig skal man huske på, at et tog skal bruge diesel og en chauffør skal have noget løn, forklarer Anette Haugaard til Kanal Frederikshavn.

Hun er underdirektør for DSB og peger på, at tabet er, når der en sjælden gang er brug for at spørge sig til råds fra passagernes side.

- Men erfaringen viser, at kunderne godt kan klare sig selv. Vores kunder er glade for énmandsbetjente toge, og vi benytter os af dette system mange steder uden problemer både herhjemme og andre steder i Europa, siger underdirektøren.

Fra 30. juni bliver alt personale om bord på togene skåret væk på strækningen mellem Aalborg og Frederikshavn. Det samme sker på afgange mellem Aarhus og Aalborg samt mellem Fredericia og Esbjerg.


Seneste nyt

fra Nordjylland