Stort politiopbud ved debat om ytringsfrihed

1 af 2

Stort politiopbud ved medborgerhuset mens den tidligere kulturredaktør fra JyllandsPosten holder oplæg på Aalborg Bibliotek.

Hvis man har passeret Medborgerhuset i Aalborg torsdag eftermiddag, har man måske lagt mærke til, at stedet er bevogtet af betjente med maskinpistoler. Men når man skal finde grunden til det store politiopbud, skal man skrue tiden tilbage til dengang Danmark stod i en karikaturkrise eller Mohammedkrisen, som den også blev kaldt.

For i dag gæster Flemming Rose Aalborg Bibliotekerne for en debat om ytringsfrihed. Rose er tidligere kulturredaktør ved JyllandsPosten, der trykkede flere forskellige tegninger af Mohammed i september 2005.

Helt konkret går oplægget ud på at diskutere tonen i den danske flygtningedebat. Nogle af dagens spørgsmål til debatten er er den danske flygtningedebat blevet skærpet i løbet af de sidste 10 år? Er det politikerne der alene bærer skylden? Og hvad med medierne og journalisterne - har de et ansvar i den sag? Kan mediernes brug af bestemte ord og vendinger være med til at skabe en frygt for det fremmede? Og er tonen skarpere i de danske medier end i fx. Tyskland, Sverige og Norge? Det skriver Aalborg Bibliotekerne i en pressemeddelelse.

Selvom det er over ti år siden, at JyllandsPosten trykte tegningerne, er der stadig behov for, at politiet beskytter Flemming Rose.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord