Stor redningsaktion ved Svinkløv: Kitesurfer meldt savnet

Foto: Per Frank Paulsen

En kitesurfer blev torsdag aften blevet meldt savnet ved Svinkløv Camping. En større redningsaktion gik i gang, men blev afblæst igen et par timer senere.

OPDATERET: Torsdag aften var Nordjyllands Beredskab, politiet og redningsbåde i gang med en eftersøgning ved Svinkløv Camping.

Her havde en anmelder, som stod ved strandkanten, observeret, hvordan en kitesurfer ude på vandet forsvandt ved 20.30-tiden. Derfor slog han alarm.

Ifølge en pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi blev redningsmandskab sendt til stedet med helikopter, både og øvrigt mandskab.

Men et par timer senere blev redningsaktionen afblæst igen. Ifølge politiet skete det, fordi et vidne oplyste til politiet at have set en surfer, der svarede til signalementet, gå i land cirka 10 minutter, før det første redningskøretøj ankom til stranden.

Desuden fandt hverken redningshelikopter eller redningsbåd noget ved deres søgen på og over vandet.

Sidst på aftenen rettede kitesurferen henvendelse til Nordjyllands Politi, og fortalte, at det var ham, der havde været på vandet. Han fortalte i øvrigt, at han ikke havde været i havsnød.

Flere nyheder fra TV2 Nord