Stor succes ved koncert for døve

Der var stor begejstring, da en flov døve og hørehæmmede stiftede bekendtskab med klassisk musik.

Ann-Kathrin Mølgaard Jensen var sammen med kammeraterne fra Center for Døvblindhed og Høretab på besøg på Aalborghus Gymnasium onsdag eftermiddag. Her havde eleverne fra Rudolf Steiner Skolen i Gentofte inviteret på klassisk koncert. Og selvom lyden ikke gik rent ind, så gjorde budskabet det hos dagens gæster.

- Det var en fremragende koncert. Jeg kunne mærke lydene og rytmerne i det der blev fremført. Det var sådan helt til at blive varm indeni af, sådan lidt som foråret med fuglenes piplen. Jeg håber meget de kommer tilbage og giver koncert en anden gang, lød dommen fra Ann-Kathrin Mølgaard Jensen efter koncerten der blandt andet bød på Schubert og Mozart og en alternativ udgave af snehvide.

Hos idekvinden bag koncerten var det netop det glade budskab der var vigtigt at få sendt. Og ikke mindst det, at alle, uanset handicap, kan få glæde af klassisk musik.

- Vi prøver at leve os ind i det der er bag tonerne. At sætte fokus på det visuelle udtryk for på den måde at fange de grupper der ikke hører alt, hvad vi spiller. Blandt andet forsøger vi med små teaterforestillinger at mixe lydudtrykket sammen med de visuelle, fortæller lærer fra Rudolf Steiner Skolen Charlotte Lundström.

Skolen rejser hvert år ud til enten provinsen eller udlandet for at afholde en koncert til glæde og gavn for grupper der ellers ikke ville stifte bekendtskab med klassisk musik.


Seneste nyt

fra Nordjylland