Store besparelser på vej i Frederikshavn Kommune

02:10

Foto: Lars Christoffersen

1 af 2

Ifølge en ny revisionsrapport skal den økonomiske situation i Frederikshavn Kommune rettes op nu, ellers risikerer kommunen at komme under administration.

En ny rapport fra revisionsselskabet PricewaterhouseCoopers præsenterer Frederikshavn Kommune for et dystert scenarie, nemlig at kommunen risikerer at komme under administration, hvis ikke der bliver gjort noget for at forbedre den økonomiske situation. Det vil betyde, at Indenrigsministeriet tager styringen over økonomien.

I 2016 vil kommunen have et kassetræk på minus 216 millioner, hvis ikke der bliver gjort noget. Derfor skal der spares 50 millioner kroner hvert år frem til 2016 for at få økonomien på ret køl.

- Det er alvor det her. Rapporten siger jo, at nu skal der markante justeringer til, ellers går vi konkurs, siger Birgit Hansen, Socialdemokraternes borgmesterkandidat i Frederikshavn Kommune.

For borgmester Lars Møller (V) kommer revisionsrapportens konklusion ikke som nogen overraskelse:

- Vi er vant til den slags udmeldinger. Siden kommunesammenlægningen har vi haft store udfordringer, og siden 2007 har vi ikke haft den balance, vi skal have. Så jeg er ikke overrasket over, at de siger det her igen. Nu har de så strammet op på formuleringen, og det synes jeg er fornuftigt, siger han.

Han forklarer, at man i kommunen de seneste år har fokuseret på at investere, frem for at betale af på gælden, fordi det i sidste ende vil betyde besparelser.

Besparelser på vej

Lars Møller er overbevist om, at der ikke bliver tale om, at kommunen kommer under administration, fordi byrådet nu går igang med at finde besparelser.

- Desværre betyder det, at vi nu er nødt til at kigge på de områder, som vi er rigtig trætte af at skære på, og det er på skolerne og på ældreområdet.

Og der er Birgit Hansen enig:

- Fordi det ser ud som det gør, så kommer vi ikke uden om, at der sker serviceforringelser. Det er uomtvisteligt. Desværre, siger hun.

Både Økonomiudvalget og byrådet i Frederikshavn Kommune skal diskutere revisionsrapportens konklusioner på de kommende møder.

Flere nyheder fra TV2 Nord