Storstrejke varer mindst en uge endnu

 Storstrejke varer mindst en uge endnu

Konflikten blandt landets sygeplejersker og sosupersonale kommer mindst til at vare en uge endnu. Løsning senest 13. maj, forventer arbejdsmarkedsforsker.

Forældre med børnehavebørn, patienter på landets sygehuse og ældre med behov for hjemmehjælp skal væbne sig med tålmodighed. Konflikten kommer til at vare mindst én uge endnu og måske mere. Det siger arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen fra Aalborg Universitet.

- Lønmodtagerne har klaret den første uge rigtig godt. Nødberedskabet kører, og det er en værdig konflikt uden dramatiske konsekvenser for almindelige borgere. Samtidig er befolkningens opbakning bag strejken nærmest stigende, og den skal falde, før indgrebet kommer, siger Henning Jørgensen.

Han peger samtidig på, at politikerne også skal have tid til at forberede et veltimet indgreb, og det kræver, at man afventer parternes optrapning af konflikten. Først og fremmest om KL fredag beslutter at varsle lockout.

Derudover går 12.000 ekstra FOA-medlemmer fra på mandag i strejke - heriblandt et stort antal dagplejere - og de skal også have lov til at protestere, før man griber ind.

Men indgrebet kommer, og bagstopperen er ifølge Henning Jørgensen 13. maj. Den dato er afgørende, fordi BUPL her offentliggør, hvorvidt medlemmerne siger ja eller nej til mæglingsforslaget på 12,8 procent mere i løn.

- På det tidspunkt kan regeringen ikke vente længere. Hvis medlemmer siger nej til forslaget, kan man gribe ind med henvisning til, at der nu kommer en optrapning af konflikten. Og hvis de siger ja, så har man også en grund til at stoppe de strejkende, fordi et forbund nu har sagt ja til forslaget, siger Henning Jørgensen.

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland