Strejken går ud over sygeplejestuderende

200 nordjyske sygeplejestuderende på Sundheds CVU Nordjylland i Aalborg og i Hjørring får ikke forlænget deres uddannelsestid, selv om de lige nu mangler tre ugers praktik på grund af strejken.

Det var meningen, at Ditte Joyce Eriksen skulle starte i praktik i psykiatrien for snart tre uger siden, men hun er endnu ikke begyndt. I stedet har hun været på tvungen læseferie.

- De tanker, jeg gør mig, er selvfølgelig, at jeg mister noget tid ude i psykiatrien, som er meget vigtig. Samtidig tror jeg, at vi kommer til at mangle de her uger. Det tror jeg kommer til at vise sig til eksamen, siger Ditte Joyce Eriksen, der er sygeplejestuderende på Sundheds CVU i Hjørring.

Omkring 200 sygeplejestuderendestuderende på Sundheds CVU i Hjørring og Aalborg er berørt af konflikten. Nu går skolen ud og forsikrer, at de bliver færdige til tiden. Men at det vil få konsekvenser for sidste halvdel af uddannelsen.

De studerende bliver informeret om planerne de nærmeste dage. Men det hele afhænger af, hvor lang tid sygeplejerskerne fortsætter konflikten, så de studerende igen kan komme ud i praktik.

- Det er problematisk, hvis strejken fortsætter. Nu er de i forhandling i dag, så jeg håber de finder en løsning snarest muligt, siger Jonna Frølich, studierektor på Sundheds CVU Nordjylland.

Undervisningsministeriet oplyser, at der ikke er planer om at slække på de faglige krav til uddannelsen på grund af konflikten.


Seneste nyt

fra Nordjylland