Surf-eventyr i Løkken trækker unge fra hele landet til byen

Det er ikke længere kun Cold Hawaii, der tiltrækker surfglade mennesker. I Løkken er industrien vokset markant de seneste fem år, og det trækker nye folk til byen.

På mindre end fem år er et erhvervseventyr for nogle af Løkkens hjemvendte unge blevet til et slaraffenland for vandhunde. 

North Shore Surf er vokset fra i 2015 at være en lille café med tre medarbejdere til i dag både at have surfskole og have udvidet en stor café og butik - og i 2020 var hele 55 personer på lønningslisten. 

- Det er vokset en del, så jeg varetager ikke alle aspekter af vores forretning mere, fortæller Kasper Brix, der er medejer af North Shore Surf og Huset Havs. 

Ansatte kommer lang vejs fra

En stor del af personalet bor og arbejder i Løkken i sommerferien, hvor der er allermest travlt på surfskolen og caféen. Fem af dem er unge kvinder i 20'erne, der bor i et personalehus. Nogle af dem er kommet fra Aarhus for at tilbringe sommeren i Løkken. 

En af de andre ansatte, Camilla Witt Bork, har sabbatår og er flyttet til Løkken fra Skanderborg for at arbejde ved den nordjyske surfskole hele sæsonen.

SURFnTURFpgm3.00_16_08_07.Still001
Foto: Thomas Frank Larsen

Hun har ikke noget imod at møde ind tidligt og udføre det hårde arbejde: Nemlig at skovle alt det sand væk, der er blæst op på terrassen i løbet af natten. Faktisk synes hun, at der er noget charmerende ved det. 

Se første afsnit af serien Surf 'n' Turf herunder. Husk at du altid kan se vores programmer på tv2nord.dk/tv. 


Seneste nyt

fra Nordjylland