Sygeplejersker i lære hos hinanden

01:49

Foto: Michael Andersen

1 af 2

Aalborg Sygehus og Aalborg Kommunes hjemmepleje samarbejder ikke godt nok. Det betyder dumme fejl, tidsspilde og dårligere behandling af borgerne.

En hjemmesygeplejerske aflægger en nyudskrevet ældre medborger et første hjemmebesøg for at dosere hendes medicin. I papirerne fra sygehuset står, at pårørende vil have afhentet medicinen på apoteket. Det viser sig, at medicinen IKKE er hentet. Hjemmesygeplejersken må ikke hente medicinen. Hun får naboen til at gøre det og afslutter sit besøg uden at kunne udføre sit arbejde. Opgaven må overtages af en aftenvagt. 

Ovenstående er et dugfrisk eksempel på, hvad dårlig kommunikation mellem Aalborg Sygehus og hjemmesygeplejen i Aalborg Kommune har af uheldige konsekvenser. Episoden er oplevet og beskrevet af hjemmesygeplejerske Lene Fønns Pedersen med tilføjelsen:

- Og det sker hele tiden! 

Med sig på job har hun i dag og i morgen sygeplejekollega Marie Frost fra hæmatologisk afdeling på Aalborg Sygehus. Hun er med for at lære at undgå fejl, som også kan handle om fx. forkerte eller manglende hjælpemidler. 

- Vi kan helt sikkert blive bedre. Og det er derfor jeg har meldt mig til dette her, siger hun.

Aalborg Sygehus tilbyder hele maj måned sygeplejersker på udvalgte afdelinger at komme på udveksling i hjemmeplejen. Og tilbuddet går begge veje, så senere på ugen tager Lene Fønss Pedersen med Marie Frost på job i to dage. 

- Så kan jeg lære, hvordan vi indlægger borgerne på den bedste måde, siger hun.

Flere nyheder fra TV2 Nord