Tag Fat i Thisted Kommune

14:09

VVS virksomheden VSM Thy i Vilsund er en af de tre virksomheder fra Thisted Kommune, der er videre i Tag Fat-konkurrencen. Foto: Kim Christiansen

1 af 2

Den store erhvervskonkurrence Tag Fat er nået til Thisted Kommune, hvor endnu en finalist skal findes.

I denne uge har TV2/Nord besøgt de tre vidt forskellige virksomheder, som hver på deres måde er blandt de mest innovative i deres respektive brancher.

Vi skal både besøge et hotel, en smede- og VVS virksomhed og så en bilsædefabrikant.

Første virksomhed, der er videre i konkurrencen, er Hotel Thinggaard i Hurup. Hotellet er videre, fordi det siden Nationalpark Thy blev oprettet har formået at brande sig så stærkt på lokalområdet - og her især nationalparken - at de på blot et år har fået 10 procent flere gæster end tidligere.

Derfor består menukortet af lokale råvarer. Hotellets gæster kan for eksempel tage ud til Agger-Tange om formiddagen, hvor kødkvæget går og græsser, og om aftenen er kvæget på menukortet hjemme i hotellets restaurant. Derudover er også andre lokale attraktioner, som det lokale kurbad, også brugt flittigt i markedsføringen.

Den anden virksomhed, som er videre i konkurrencen, er smede- og VVS virksomheden VSM Thy i Vilsund. Her produceres der blandt andet trapper og altaner i stål. Men det er et særligt busskur, som har bragt VSM Thy så langt i konkurrencen.

Nøgleordet er mobilitet. Busskuret kan nemlig flyttes ved hjælp af en kran så både busskuret, bænkene, skraldespanden - ja sågar standeren med køreplanen - følger med. På den måde kan busskuret let flyttes, hvis en ny køreplan påkræver det.

Derudover er busskuret selvforsynende med strøm, da der er solceller på taget, så der er altid lys i busskuret, hvilket har gjort, at mængden af hærværk på busskurene er faldet markant.

Den sidste virksomhed, vi stifter bekendtskab med i denne uge, er bilsædefabrikanten JANY i Frøstrup. Virksomheden er eksperter i at lave specialdesignede bilsæder. Der leveres sæder til alt lige fra almindelige personbiler til franske rustvogne, hvor der er tradition for, at man sidder ved siden af afdøde på den sidste rejse.

Eller som en af virksomhedens nyeste produkter: Brandmandssædet, hvor iltflasken monteres i ryglænet, så brandmændene kan sidde ned og samtidig have alt sit udstyr på. Det er virksomhedens evne til at producere så specialiserede sæder, som har bragt dem videre i Tag Fat konkurrencen.

Mød de tre virksomheder i TV2/Nords udsendelse klokken 19.30 i aften.

Flere nyheder fra TV2 Nord