Hiv-ohøj: Tag trygt til Tall Ships Races

Når de høje skibe indtager Aalborg, forventes mere end 750.000 gæster at besøge havnefronten langs Limfjorden.

Tall Ships Races 2019 forventes at blive et tilløbsstykke med op mod 750.000 besøgende og deltagere. Det er gratis at deltage, så alle er velkomne på havnefronten. Det betyder samtidig, at sikkerheden skal være i top. 

Henrik Westen-Jensen er sikkerhedsleder for arrangementet. Det har han været siden 1999. 

- Så jeg har lært lektien, siger han. 

Med en havnefront i rivende udvikling skal der til hver enkel begivenhed - om det hedder DGI Landsstævne 2017 eller Tall Ships Races - gentænkes og fornyes. 

- Vi har en kæmpe erfaring fra de tidligere arrangementer. Når man laver noget første gang, laver man mange fejl. Vi reducerer antallet af fejl hver gang, siger Henrik Westen-Jensen.

Fra 2015.
Fra 2015.
Foto: Jens Skriver Steffensen

Udover de fysiske rammer er der også sket mindre glædelige ændringer siden 2015, fastslår Politet.

- Samfundet har ændret sig, så der er ting, vi kigger på i dag, som vi ikke gjorde for fem år siden. Det drejer sig om vores tilstedeværelse, når vi er til et arrangement, der tiltrækker mange mennesker. Hele det generelle trusselsniveau har ændret sig, og det er selvfølgelig med i vores forberedelser, så vi kan være med til at gøre det til et godt arrangement og fortælle folk, at de trygt kan tage afsted, siger Anders Uhrskov, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi.

Fra 2015.
Fra 2015.
Foto: Jens Skriver Steffensen

 

Sikkerhed til lands og til vands

På landjorden har beredskabsgruppen, bestående af politi, sundhed, beredskab og arrangører, sørget for, at der er taget de nødvendige forbehold. 

- Vi sikrer os, at der ikke sker uheld, ved at sørge for at adgangsforholdene er gode. Og så har vi eksempelvis sørget for, at der er ildslukkere i telte med gas til madlavning. Vi har også sørget for rigeligt med vand, hvis det skulle blive meget varmt, forsikrer sikkerhedsleder, Henrik Westen-Jensen.

Skulle det ske, at en tilskuer eller et besætningsmedlem falder i vandet, er der sørget for et bådberedskab og et dykkerberedskab. 

- Bådberedskabet består primært af Beredskab Nordjyllands redningsbåde og marinehjemmeværnets kutter, Patrioten, siger Henrik Westen-Jensen.

Derudover er der sat nye redningsstiger op langs kajen.

På vandet laver Nordjyllands Politi en samlet søindsats, der minder meget om den, vi ikke-sejlkyndige kender fra trafikken. 

- Vi kører ud ligesom i trafikken og forsøger at komme i kontakt med de andre, der sejler rundt for at have en dialog med dem. Det kan være mangel på redningsveste, at de har sejlet for stærkt eller indtaget for meget alkohol. Der er mange forskellige opgaver, der ligger ude på søen, siger Anders Uhrskov, vicepolitiinspektør, Nordjyllands Politi.

Video: De har arbejdet sammen i 14 år, men de har aldrig mødt hinanden. Mød de to brovagter på Limfjordsbroen og Jernbanebroen i 1999. 

 


Tall Ships Races

tall ships races

play Se det historiske fyrværkeri blive fyret af over Aalborg

tall ships

En halv million gæster lagde vejen forbi Tall Ships Races

tall ships

play Kæmpe skibe, fest og gøgl: Se alle højdepunkterne fra The Tall Ships Races

default_thumb

play Smukt syn: De store sejlskibe er sejlet afsted

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland