Talentsportsklasser virker: Elever fik kommunens bedste karakterer

Tobias Jensen og hans far. Foto: Frederikshavn Kommune

I Frederikshavn Kommune fik eleverne i talentsportsklassen det bedste karaktergennemsnit sammenlignet med kommunens øvrige 9. klasser.

Efter et år med talentsportsklasser i Frederikshavn gør kommunen nu status i forbindelse med, at eleverne til næste års klasser skal findes. Og noget tyder på, at talentsportsklasserne er en succes – eleverne, der afsluttede 9. klasse før sommer, fik kommunens højeste karaktergennemsnit.

Talentsportsklasserne kombinerer den almindelige undervisning med træning og viden om kost, psyke og sundhed. På den måde kan eleverne både dyrke det sportslige og det faglige.

I alt er der 47 elever fordelt på 7., 8., og 9. klasse i talentsportsklasserne. En af dem er Tobias Jensen, som dyrker mountainbike.

Læs også Stor interesse for talentsportsklasser

- Jeg vil gerne være bedre og mere seriøs omkring min sport. Jeg vil gerne opnå større fremskridt, siger han.

De særlige klasser er rettet mod seriøse sportsudøvere, og konsulenter og trænere er hyret ind til at hjælpe med at tilrettelægge forløb til hver enkelt elev.

- Vi er, rent fagligt, præcis som en folkeskole med undervisning i alle fag på samme niveau, som man finder alle steder. Men ud over det har vi også fire timers fælles morgentræning om ugen samt undervisning i diverse relevante fag til elever, der er seriøse omkring deres sport, siger Brian Pedersen Høj, der er daglig leder af talentsportsklasserne.

Tobias Jensen er glad for at gå i en klasse, hvor hans sportsgren får lov til at fylde. Også hans far kan mærke, at det har været godt.

- I en almindelig klasse kan man godt stikke lidt ud, hvis man virkelig brænder for sin sport. Det kræver jo, at man prioriterer den. Men her i klassen er Tobias blandt ligesindede, siger Mikkel Jensen.

For at blive optaget i en af Frederikshavns talentsportsklasser skal man bestå en optagelsesprøve. Der er deadline for ansøgning 1. november.

Læs også Frederikshavn vil være rugekasse for Danmarks næste sportsstjerner

Flere nyheder fra TV2 Nord