Team Linse går efter guld

02:40

Team Linse går efter den helt store laks Foto: Robert Bedsted

1 af 2

Nordjyske lystfiskere vil fange Danmarks største laks

Fra onsdag den 30. april og fire dage frem afvikles den enorme fiskekonkurrence Trolling Master Bornholm.

Fra Nordjylland deltager fem både, deriblandt Team Linse fra Brovst.

- Vi går efter guldet, eller i hvert fald efter at fange en laks, griner de to lystfiskere bag holdet med det specielle navn, der skal indikere, at de går efter "de helt store".

Trolling Master Bornholm er en årligt tilbagevendende lystfiskerkonkurrence, hvor 330 både kæmper om at fange Danmarks største laks. konkurrencen som varer fire dage tiltrækker i tusindvis af tilskuere og sendes på TV af blandt andet TV2/NORD SALTO.

- Vi er egentligt sådan lidt bagud på point, for egentligt skulle vi have sejlet i min båd, men så købte Jesper, der jo er fra København, selvfølgelig en der var en meter større. Så nu har vi været i gang med at flytte elektronik og hele rigningen over i hans båd i stedet, forklarer skipper Lasse Bruun, mens Jesper Ertmann ryster lidt på hovedet i baggrunden.

- Vi har lavet den aftale, at Lasse fanger den første. Og så fanger jeg den største, griner Jesper Ertmann, med en slet skjult henvisning til, at det er første gang Lasse Bruun skal deltage i den prestigefyldte konkurrence, som sætter 80.000 kroner på højkant til førstepladsen.

Men de to nordjyder er ved at være klar med båden. I alt har de brugt henved 30.000 kroner på forberedelserne. Brændstof, færgebilletter og udstyr til båden skal der til, hvis man vil gøre sig forhåbninger om en laks af de helt store.

- Det kunne jo være helt vildt fedt at komme på podiet, men tænk sig hvis vi vandt. Sådan to bønder herovre fra Jylland som fanger en laks på over tyve kilo. Det gad vi godt og så skal familien med på charterferie, smiler de to lystfiskere.

Flere nyheder fra TV2 Nord