Tidligere Vendsyssel FF-træner overtager tøjlerne i Thisted FC

Joakim Mattson, der her ses som cheftræner for Skive, er ny cheftræner i Thisted FC, der netop har sikret sig oprykning til 1. division. Foto: "Anders Kjærbye, Scanpix"

Det bliver den tidligere Vendsyssel FF-træner Joakim Mattsson, der skal lede Thisted FC efter sommerferien.

Det kom som en overraskelse for mange, da Thisted FC's succestræner Bo Zinck den 9. maj, få dage før holdets oprykning til 1. division var sikret, meldte ud, at han ikke ønskede at forlænge sin kontrakt med klubben.

Hvem der skulle sikre holdet mod en placering i bunden af tabellen i den kommende sæson stod derfor hen i det uvisse, men nu har klubben sat navn på deres kommende cheftræner, der tiltræder 1. juli.

Navnet er Joakim Mattson, og hvis det lyder bekendt, er det ikke så underligt. Den 47-årige svensker var nemlig, indtil midten af februar, hvor han blev fyret, cheftræner i Vendsyssel FF som lige nu gør klar til at spille "finale" mod Hobro, hvor vinderen rykker direkte op i Superligaen.

Læs også Succestræner stopper i Thisted FC

- Vi ser Joakim Mattsson, som en erfaren cheftræner der kan lede vores unge nyoprykkede 1. divisionshold mod en midterplacering i den kommende 1. division. Vi kender Joakim som en analytisk, ihærdig, engageret og hårdtarbejdende træner der er kendt for at udvikle spillere og skabe resultater, udtaler Thisted-direktør Karl Kristian Guldhammer i en pressemeddelelse, hvor også Joakim Mattsson kommer med en kommentar til sig nye job.

- Jeg forventer en spændende sæson med et ungt mandskab, som jeg håber, jeg kan videreudvikle på i det fantastiske arbejde, der er blevet lavet i klubben. Der er skabt en god base for, at vi kan klare os i 1. division i den kommende sæson, udtaler svenskeren og fortsætter:

- Thisted FC er et hårdtarbejdende mandskab, der har styr på deres organisation, og jeg overtager et meget velfungerende hold. Og i øvrigt tiltaler det mig, at det er en velfungerende klub med mange unge spillere fra egne rækker.

Bo Zinck fortsætter som træner frem til 31. juli.

Læs også Mattsson fyret i Vendsyssel FF: Erik Rasmussen overtager

Flere nyheder fra TV2 Nord