Tom skal vidne mod den mand, der hjalp hans kræftsyge datter

02:03

Et forældrepar fra Aalborg er kommet alvorligt i klemme efter, at de har købt medicinsk cannabis til deres kræftsyge datter. Forældrene har købt det ulovlige medicin af en forhandler i Aalborg, som er meldt til politiet for ulovligt salg af cannabis. Nu er familiefaren Tom Gregersen indkaldt som vidne i sagen. Video: Torben Lykke Larsen

Foto: Torben Lykke Larsen

1 af 2

Tom Gregersen nægter at vidne mod den mand, der solgte medicinsk cannabis til hans familie, da datteren Matilde kæmpede mod kræften.

For to år siden fik den dengang femårige Matilde Gregersen fra Aalborg konstateret kræft i underlivet. Behandlingen var hård ved den lille pige, og på et tidspunkt søger familien mod alternativ medicin.

- Vi beslutter at finde ud af, hvad der findes af andre ting derude som hospitalsvæsnet ikke kan tilbyde, og der faldt vi over medicinsk cannabis, fortæller Matildes far Tom Gregersen, der gennem Ulrich Vestergaard fra Aalborg fik skaffet cannabisolie til sin datter med gode resultater som følge.

Læs også Kræftsyg lejer sættes på gaden

Cannabis er bare ulovligt at købe og sælge. Til medicinsk brug kan det i særlige tilfælde udskrives ved egen læge og købes på apoteket, men køb og salg mellem private er altid ulovligt.

Derfor er Ulrich Vestergaard blevet sigtet og siden tiltalt for at sælge cannabis, og nu er Tom Gregersen blevet indkaldt til at vidne imod ham. Det vil han bare ikke.

- Jeg kan ikke vidne mod en mand, der har hjulpet min datter, selvom han har gjort noget ulovligt efter lovens paragraffer. Det kan jeg simpelthen ikke, siger han.

Læs også Landmænd er klar til at dyrke hamp på de nordjyske marker

Ulrich Vestergaard har selv været kræftsyg i flere år, og har selv brugt medicinsk cannabis mens han også har solgt det til andre kræftpatienter.

- Jeg hjælper folk med deres helbred, og det er mere end hvad samfundet gør, siger Ulrich Vestergaard selv om sin rolle som sælger af medicinsk cannabis.

- Jeg er glad og stolt. Der findes ikke noget større i hele verden. Der findes ikke noget større end at hjælpe et andet menneske tilbage til siger, siger han videre.

I dag er Matilde erklæret rask. Hun er frisk og rørig, og Tom Gregersen giver Ulrich Vestergaard og den medicniske cannabis en stor del af æren for det.

- Uldrich har hjulpet os, og jeg ved ikke, hvor vi ville have stået i dag uden ham. Jeg skylder ham alt, siger Tom Gregersen, der nu skal møde i retten som vidne. Det gør han glædeligt, men han vil ikke sige noget.

- Jeg har tænkt mig at møde i retten, men jeg vil ikke vidne. Det nægter jeg. Så vil jeg hellere gå i fængsel, siger han. 

Læs også Stor interesse for ulovlig medicinsk cannabis

Flere nyheder fra TV2 Nord