Topbrag endte fredeligt

Foto: Ib William Christensen (Arkiv)

Da AaB søndag satte FCK af i guldræset, var der flere kampe på banen end udenfor.

Om Nordjylland Politi ville være trådt imellem, hvis duellerne på fodboldbanen var at sammenligne med reglerne udenfor stadion skal være usagt, men det ligger i hvert fald fast, at etaten ikke havde meget at se til på og omkring stadion, hvad angår de over 11.000 tilskuere til søndagens AaB-sejr.

Opgøret mellem nordjyderne og københavnerklubben har tidligere ført til sammenstød mellem fangrupper, men søndag blev blot to personer anholdt. Den ene - en 25 årig mand - var blot anholdt kortvarigt uden for Aalborg Stadion i forbindelse med en visitation. Den anden blev efter kampen anholdt for vold i Aalborg Vestby.

Derudover uddelte Nordjyllands Politi et mindre antal bøder til fodboldfans. To var i besiddelse af euforiserende stoffer, to fik en bøde for at brønde fyrværkeri ag og en enkelt modtog en bøde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Alt i alt betegner politiet søndag som en overordentlig fredelig fodbold-dag.

- Jeg vil gerne udtrykke stor ros til fans fra både FCK og AaB. Stort set alle har opført sig eksemplarisk, siger vicepolitiinspektør Poul Severinsen, der var ansvarlig for politiets indsats. Han understreger samtidig - som det er blevet efterhånden mange gange - at den dialogbaserede indsats politiet bruger i forbindelse med fodboldkampe i Aalborg, virker.

- Vores betjente på gaden går i fornuftig og respektfuld dialog med fans fra både AaB og FCK, og det bidrager også til den gode ro og orden, fortsætter vicepolitiinspektøren. Politiet var for eksempelopsøgende, da nogle af betjentene gav en FCK-tilhænger et lift til stadion, da han havde problemer med at nå ud til kampen i tide, fordi han var på krykker.

Poul Severinsen understreger dog, at politiet er til stede i et omfang, så man kan gribe håndfast ind, hvis det skulle blive nødvendigt.

Flere nyheder fra TV2 Nord