Tre nordjyder til EM i parasvømning

Svømmeklubben NORD har to svømmere med til para-EM, ligesom en tidligere Thisted-svømmer er med på holdet, der kæmper om medaljer i Dublin fra 13. til 19. august.

Omkring 400 svømmere fra 37 lande mødes i disse dage til para-EM i Dublin. Blandt de mange svømmere, der kæmper om medaljer, er der tre nordjyder.

Svømmeklubben NORD, der holder til i Nørresundby, har to svømmere med til EM. Det drejer sig om den 20-årige Laura Martens Christensen, som er født uden højre hånd og underarm. Hendes primære løb ved mesterskaberne er 100 meter bryst. Den anden Nørresundbysvømmer er den 17-årige gymnasieelev Camilla Aagaard, som lider af øjensygdommen tapdystrofi. Hendes primære løb er også 100 meter bryst, men på grund af deres forskellige handicap svømmer hun ikke i samme klasse som Laura Martens Christensen.

Den tredje nordjyde, som skal i bassinet i Dublin, er Amalie Østergaard Vinther på 22 år. Hun er oprindelig fra Thisted, men hun svømmer nu for Aarhus Swin, da hun bor og studerer i Århus. Amalie Østergaard Vinther har cerebral parese, måske bedre kendt som spasticitet, i sin højre side. Hendes primære løb er 400 meter fri.

De to rutinerede paralympiske deltagere Jonas Larsen og Niels Korfitz Mortensen holder pause og deltager derfor ikke ved EM. Til gengæld er det fem unge svømmepiger, der er de danske medaljehåb, heriblandt de tre nordjyder.

Selv om det er et forholdsvis ungt og urutineret hold, der skal forsvare de danske farver i National Aquatics Centre i Dublin, er landstræner Bjarne Kragh er optimistisk.

- Vi har haft en god træningslejr i Tyrkiet, hvor flere af svømmerne viste udvikling, så forberedelserne har været fine. Vores forventninger er, at svømmerne viser fremgang, også med personlige rekorder, siger landstræneren.

Den danske målsætning er flest mulige top 8-placeringer, altså kvalifikation til finaler. Der forventes flere danske rekorder, og størst forventninger knytter der sig til rutinerede Amalie Vinther, der har deltaget ved de Paralympiske Lege to gange. Det var i 2012 og 2016.


Seneste nyt

fra Nordjylland