Tre typer sexkrænkere er på spil

01:47

Foto: TV2/Nord

1 af 2

De pædofile er ikke de eneste, der er ude efter børnene på internettet. Der findes flere typer sexkrænkere.

Cirka én procent af de voksne mænd har eller har haft seksuelle tanker om børn. Det viser en omfattende tysk undersøgelse. Det er altså ikke kun deciderede pædofile, der tænder på børn.

- Pædofili er jo en psykiatrisk diagnose. Og det vil sige, at man har en forkærlighed for børn før puberteten. Altså at ens fortrukne seksualpartner, det er børn, forklarer Ellids Kristensen, der er overlæge på Sexologisk Klinik under Rigshospitalet.

Klinikken behandler pædofile og andre seksualkriminelle. Ifølge overlægen kan sexkrænkere, der begår overgreb mod børn, deles op i tre overordnede grupper:

· De egentligt pædofile, som har en psykiatrisk diagnose. Børn er deres fortrukne sexpartnere, og typisk tror de pædofile på, at børns seksualitet ligner de voksnes, og at børn er interesserede i at være seksuelt sammen med voksne.

· Såkaldt "hyperseksuelle", der eksperimenter bredt. Hyperseksuelle har en overdrevet seksuel trang, og forsøger ofte nye ting. De kan også ende med at fantasere om børn og dyr.

· Folk, der ikke kan opnå en partner på deres egen alder, og derfor tyr til børn. For disser personer vil børn typisk være en form for nødløsning, fordi de ikke er i stand til at få en voksen partner, som de ellers ville have foretrukket.

- Folk kan jo fantasere om rigtig mange ting, og også ting, som de aldrig vil fortælle andre om, og mange ting, som ingen ville ønske levet ud i livet. Og formentligt er der en hel del, som har seksuelle fantasier om børn, som aldrig kunne drømme om, at leve dem ud, siger overlæge Ellids Kristensen.

Hovedparten af sexkrænkerne er mænd, så er også kvinder imellem, fortæller overlægen.

Statistisk set vil resultaterne fra den tyske undersøgelse betyde, at der her i Danmark er ca. 30.000 voksne personer, der tænder på børn.

Flere nyheder fra TV2 Nord