Trend: Nordjyderne har kastet sig over de eksotiske madvarer

Flere og flere nordjyder køber deres dagligvarer uden for de alminde danske supermarkeder - QB i Aalborg har fordoblet omsætningen.

Nordjyderne har for alvor taget de internationale køkkener til sig. Flere og flere begiver sig ud på en eksotisk indkøbstur i dagligdagen og fylder kurven med spændende og fremmede varer, som man ikke finder på hylderne hos de almindelige supermarkeder.

Et af de steder, der mærker øget omsætning og flere besøgende, er det internationale supermarked QB i Aalborg. Her er hylderne pakket med varer, der for de fleste nordjyder vil se noget fremmedartede ud - krydderier, grøntsager, frugter, dåsevarer, bønner, nudler og søde sager kommer fra hele verden.

- Her i butikken sælger vi rigtig meget ris. Vi har ris fra for eksempel Afghanistan, Iran, arabiske ris og også thaimad. Men fladbrød er den mest populære vare. Vi får omkring 25 kasser friskbagt hver dag, siger Jeppe Hundal, butiksbestyrer i QB.

Billigere end danske supermarkeder

En hurtig tur rundt i supermarkedet viser, at kunderne kommer fra hele Nordjylland. En af stamkunderne er Lone Jørgensen fra Hobro.

- Første gang jeg kom ind i sådan en forretning her, tænkte jeg "hold da op, kan man også få det - og hvad er det for noget", siger Lone Jørgensen, der dog hurtigt gjorde det til en vane at handle i QB.

- Der er et meget større udvalg herinde, og vi spiser meget stærk mad. Vi bruger rigtig meget chili og mange krydderier. Vi bruger faktisk ikke salt. Det er anderledes, og det giver inspiration til vores danske retter. Boller i karry laver vi for eksempel på en helt anden måde nu, siger Lone Jørgensen.

Også Farid Siddiqi fra Nørresundby kommer jænvligt i QB - dels for at få sin iranske sauce og dels for at se lidt nærmere på andre madkulturer.

- Prismæssigt er det også bedre, for man får mere for mindre i forhold til i de danske butikker, siger Farid Siddiqi.

Rusland på hylderne

Men det er ikke kun fra Asien og Mellemøsten, at de eksotiske varer i QB's omfattende sortiment kommer. Senest er også den russiske madkultur kommet til Aalborg.

- Et af de nye tiltag, vi har lavet her i butikken, er, at vi er begyndt at forhandle russiske og polske varer. Det betyder blandt andet, at ved den her torsk på dåse er der kun tilsat rapsolie, allehånde og lidt krydderier. Der er ingen konserveringsmidler i, siger Jeppe Hundal, der er butiksbestyrer i QB.

De seneste år har supermarkedet i Danmarksgade i Aalborg oplevet en fordobling i omsætningen, fordi flere og flere nordjyder finder herind for at hente inspiration til nye retter.


Seneste nyt

fra Nordjylland