Tricktyve snød sig til 300 kroner

En udenlandsk kvinde betalte med en 1000 krone seddel, da hun ville købe en ting til 20 kroner - så fortrød hun og snød sig til 300 kroner.

- Jeg føler mig så dum, siger ekspedient Stine Sørensen fra Step In i Løkken, efter hun torsdag var en blandt flere, der blev udsat for tricktyve.

Stine Sørensen er ekspedient i brugskunstforretningen Sten In i Løkken, og hun ærgrer sig godt og grundigt, efter hun torsdag eftermiddag blev snydt af to tricktyve i forretningen.

- Jeg synes, de så luskede ud, og jeg var så opmærksom på dem, og alligevel lykkedes det dem at snyde mig, jeg føler mig snydt og dum, fortæller Stine Sørensen.

En mand og en kvinde kom torsdag eftermiddag ind i butikken i Løkken, hvor kvinden gik rimeligt målrettet efter en glas, mens manden bare kiggede lidt rundt. 

- Kvinden kommer op til mig ved kassen med en lille glasting med låg, mens manden får fat i min kollega og får ham afledt. Og jeg ved, der er noget lusket ved dem, for de taler hverken dansk, engelsk eller tysk. Da kvinden så giver mig en 1000-krone seddel for at betale glas-tingen til bare 20 kroner, ved jeg, at nu skal jeg være opmærksom. Jeg giver hende 980 kroner tilbage - og så siger hun noget i retning af "euro", altså at hun vil have pengene tilbage i euro, men det kan ikke lade sig gøre, og så vil hun pludselig slet ikke købe noget alligevel og skal så have pengene tilbage, fortæller Stine Sørensen.

Og i et splitsekund - og uden Stine Sørensen ved hvordan, så lykkedes det den udenlandske kvinde at få 300 kroner fra bunken med penge til at forsvinde. I hvert fald opdager Stine Sørensen umiddelbart efter, manden og kvinden har forladt forretningen, at der mangler 300 kroner fra den bunke pengesedler, som hun fik tilbage fra kvinden.

 - Jeg gav hende jo 980 kroner tilbage, og de penge står hun med og giver mig tilbage, og så går jeg jo ud fra, at det er de samme penge, jeg får tilbage, men der mangler så altså 300 kroner, fortæller Stine Sørensen.

Tricktyveriet er meldt til politiet, og vagtchef hos Nordjyllands Politi, Bent Højgaard, fortæller om episoden, at den er helt klassisk, og netop nu huserer flere udenlandske kriminelle grupper i Nordjylland og lokker penge ud af ekspedienter. 

Også forretningen Aabybro Guld- og Sølv har torsdag haft besøg af tricktyve. Og det er ifølge ekspedienterne der selv samme personer, som kort forinden var på spil hos Step In i Løkken. Men i Aabybro lykkedes det ikke det udenlandske par at snyde sig til penge, for en af ekspedienterne havde opdaget, at noget var galt. Step In i Løkken havde nemlig lagt billeder af tricktyveriet ud på Facebook, og det havde ekspedienten i Aabybro set, og derfor blev parret genkendt i forretningen, hvorfra de så forsvandt.

Flere nyheder fra TV2 Nord