Trussel sendt til retterne i Aalborg og Hjørring

Retten i Hjørring blev evakueret i cirka 15 minutter, inden man kunne komme ind igen,

Fem domhuse rundt om i landet har torsdag morgen modtaget en trussel med brev. Det oplyser retspræsident ved Retten i Hjørring Niels Otto Jensen til TV2 Nord.

Det er nemlig Retten i Hjørring, der sammen med Retten i Aalborg og retterne i Odense, Holbæk og på Frederiksberg, der har modtaget truslen, der alle steder er indkommet med brev.

- Truslen lød på, at der i en af de fem retter, der er listet op i brevet, ville ske noget, fortæller Niels Otto Jensen, der ikke selv har set brevet. Det overgav man i samme øjeblik, som det blev klart, at der var tale om en trussel, til politiet.

- Politiet vurderede truslen, og efter dres anvisninger evakuerede vi retten i omkring 15 minutter, hvor vi så opholdt os på parkeringspladsen udenfor retten mens de ronderede. Efterfølgende kunne vi så komme ind igen, og nu er vi allesammen tilbage på vores pladser og igang med arbejdet.

I morges modtog de fem domhuse alle breve med trusler, om at der ville ske noget senere på dagen

Også Retten i Aalborg modtog torsdag morgen brevet, bekræfter Lars Krunderup, der er dommer ved retten.

- Brevet bliver fanget i posten, og vi kontakter så politiets vagtcentral, der på nationalt plan har vurderet, hvordan man skal forholde sig, fortæller Lars Krunderup, der videre oplyser, at man ikke har haft retten evakueret, men at der er et forhøjet beredskab i retten.

Han ønsker derudover ikke at gå i detaljer med, hvordan politiet forholder sig til truslen.

Hverken i Hjørring eller Aalborg har truslen ført til aflyste retsmøder.


Seneste nyt

fra Nordjylland