Tung som et ondt år: Se om Nemizis holder vand i Small Ship Race

Foto: Søren Broust

1 af 2

Der blev padlet på livet løs i havnen i Hirtshals i dag i konkurrencen Small Ship Race.

Havnen i Hirtshals bliver nok for det meste forbundet med fartøjer i den større ende af skalaen - såsom store færger, der tager turen til Norge eller Sverige. Lørdag indtog nogle noget mindre fartøjer, der nok ikke just er klar til en tur over Skagerrak, havnen. Nogle af dem kunne ikke engang magte at holde sig ovenvande i havnebassinet. 

Small Ship Race hedder begivenheden, der er et kapsejlads mellem lokale virksomhedder. De dystede i hjemmebyggede både, og hvis det lykkedes dem at komme helskindede ned ad den 8 meter høje rampe, så var det store spørgsmål om båden holdt vand. 

Small Ship Race er en fast tradition på havnen i Hirtshals. I følge borgmesteren er det en konkurrence, der har stor betydning for lokalsamfundet. 

- For selve Hirtshals by har det stor betydning med sådan et event. Men det har også betydning for sammenholdet. Det er en rigtig gammeldags form for firmasport. Det er genialt, og det er sjovt, lyder det fra Hjørring Kommunes borgmester Arne Boelt. 

En af bådene, Nemizis, var bygget af paller og træ, men kaptajnen havde en ganske særlig plan for at sikre, at båden ikke gik under.

Se mere i videoen her: 

02:12 Luk video

 

Flere nyheder fra TV2 Nord