TV2 Nord

Uafhængig kandidat vil have bankopdeling

Blandt mange kendte ansigter på valgplakaterne hænger Hans Schultz, der ikke er tilknyttet noget politisk parti. Han vil løse finanskrisen med at opdele bankerne i en investeringsdel og en sparekassedel.

Han står meget alene i sin valgkamp. Med en overskift på valgplakaten, der hedder "Glass-Steagall eller kaos", så kan det også være svært at nå ud til vælgerne. Hans Schultz vil dog først og fremmest dele banksektoren op i to.

- Vi skal lave en opdeling, så vi adskiller investeringsbankdelen fra den almindelige kommercielle sparekassedel, siger Hans Schultz til TV2/Nord.

Han er tilknyttet organisationen Schiller Instituttet, men ikke noget politisk parti.

- Det virker ikke som om, at nogle af partierne har nogen idé om krisen fulde omfang og hvordan de skal løse den, siger han.

Derfor var han i dag alene ude for at uddele valgmateriale til potentielle vælgere. Det var svært at fange folk på gågaden i Aalborg med et indviklet økonomisk og politisk budskab, men Hans Schultz vil ikke skære sin politik mere ud i pap.

- Det handler egentlig om, at man bliver nødt til at sætte sig ind i sit samfund. At man sætter sig ind i, hvad er problemstillingerne i verden, siger han.

Han vil ikke være for populistisk, også selvom det kan koste ham stemmer.

- Det kan godt være, at folk ikke forstår det fulde omfang af vores budskab, men de har i hvert fald en idé om det, siger han.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord