Ubuden gæst er blevet til husven

En rodet gårdsplads med tæpper og puder liggende spredt ud over det hele. Det var et syn, der flere gange mødte Hanna Madsen fra Gatten. Lige indtil den dag hun dagligt satte en leverpostejmad ud under sit halvtag.

Hanna Madsen fra Gatten bor sammen med sin hund i Gatten i Himmerland, og så har de en husven, som kommer på besøg hver aften.

- Det er da lidt sjovt, at han kommer på besøg. Det synes jeg da, siger Hanna Madsen.

Det begyndte for to år siden. Hendes hund Wilmas mad under halvtaget blev spist, men ikke altid af Wilma selv. Og hvis der ikke blev sat mad ud eller var mad nok, fik Hanna Madsen et vink med en vognstang.

- Så kunne jeg komme hjem til en gårdsplads, der mest af alt mindede om, at der havde været tyveri. Mine udendørs ting og sager lå spredt over hele gårdspladsen, og der var sågar trukket tæpper op i skoven, lyder det fra Hanna Madsen.

Men så begyndte hun at sætte mad ud hver aften, og siden da har gårdspladsen set pæn og nydelig ud.

- Jeg havde det på fornemmelsen, at det var en ræv, og det fik jeg syn for en aften, hgvor jeg kunne se den gennem ruden i bagdøren.

Og den er god nok. På vildtkameraer kan man se, at ræven trofast møder op på Hanna Madsen bopæl mellem 22.00 og 23.00 hver aften. Og der er altid mad klar til Mikkel, som hun kalder ham.

- Nu er det jo blevet en del af den daglige rutine. Og jeg kan også godt lide dyr, så jeg synes da, at det er lidt hyggeligt, fortæller Hanna Madsen.​


Seneste nyt

fra Nordjylland