Udsolgt e-sport: 600 "geeks" kæmper på skærmen i Gistrup

For Jesper Jacob fra Aalborg er Counter Strike-spillet alt, og han går efter at kunne leve af at dyrke e-sport. Derfor sidder han sammen med næsten 600 andre spillere i Gistrup Hallen denne påske.

For udenforstående kan det virke en smule mærkeligt: At 572 raske, unge mænd vælger at bure sig inde i en hal, begrave sig under hørebøffer og forsvinde i lyset fra computeren foran dem, mens alle andre bruger påsken på at spise lam eller gå i haven.

Men det er ikke desto mindre, hvad der sker i Gistrup Hallen denne påske 2017. E-sport vokser sig kun større og større, og i Gistrup løber det store e-sportsstævne Geeks Gone Wild nemlig af stablen. Alle billetter er revet  væk, og en af dem, der har sikret sig en plads er Jesper Jacob, der spiller for AaB E-sport.

Her skal han sammen med resten af sit hold forsøge at vinde Counter Strike-mesterskabet.

- Jeg vil bare vinde. Jeg hader at tabe. Jeg hader faktisk at tabe, mere end jeg elsker at vinde, siger Jesper Jacob, der har spillet Counter Strike i ti år.

Han træner syv timer om dagen, fire gange om ugen. Og, nå ja, så passer han også lige et studie ved siden af.

- Jeg elsker spillet. Og så flyver tiden bare afsted. Og så er der gået syv timer lige pludselig… det er ingen tid for mig. Selvfølgelig tager det noget tid fra studiet, men jeg kunne ikke finde på at droppe ud, siger Jesper Jacob.

Han drømmer om en dag at komme til at leve af at dyrke e-sport, ligesom spillerne på det danske hold Astralis. Men før han når så langt som til at kunne tjene penge på sin passion, skal han altså bruge en masse timer på at blive bedre. Og derfor sidder han i mørket i Gistrup Hallen de næste dage.

Det er computerforeningen Lan Team Nord, der står bag Geeks Gone Wild i Gistrup Hallen. Faktisk er det 22. gang, de fylder hallen. Cirka halvdelen af deltagerne er børn mellem 11 og 18 år - resten er voksne spillere.


Seneste nyt

fra Nordjylland