Udvalg godkender midlertidigt asylcenter

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Op mod 100 flygtninge skal efter alt at dømme flytte ind på Simested Skole.

Beskæftigelsesudvalget i Vesthimmerlands Kommune besluttede fredag at sige ja til Udlændingestyrelsens anmodning om at huse op mod 100 flygtninge på Simested Skole i op mod fire måneder.

Beslutningen kommer godt to uger efter at Udlændingestyrelsen tog kontakt til kommunen.

- Det går for stærkt i forhold til at få informeret borgerne ordentligt, siger udvalgsformand Hans-Jørgen Kastberg (K).

- Men det er midlertidigt og det er et akut behov, siger han videre og understreger, at Simested Skole ikke bliver et permanent asylcenter.

- De kommer til at bo 6-7 mennesker sammen i et klasseværelse, og det er ikke holdbart i længden, men i Danmark har vi et fælles ansvar for at løse den her opgave, og nu har vi så et asylcenter (i Ranum red.), så vi tør godt tage de her flygtninge ind, fordi vi har gode erfaringer med det, siger Hans-Jørgen Kastberg.

Beslutningen er nu taget, og borgerne har haft dårlige muligheder for at følge med i den forhastede proces, men udvalgsformanden lover at der op til eller kort efter, flygtningene bliver indkvarteret vil være møder med borgerne og borgerrepræsentanter..

Den endelige beslutning om Simested Skole skal tages på tirsdag. Vesthimmerlands Kommune har nemlig besluttet at lave et loft over antallet af asylansøgere i kommunen på 500, og hvis Udlændingestyrelsen vil indkvartere 100 personer, som de har sagt er maksimum, skal der tages stilling til en midlertidig dispensation til det loft.

Flere nyheder fra TV2 Nord