Unge skyldnere: Forskel på land og by

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Hver 20. unge dansker er registreret i RKI. En række nordjyske kommuner er med til at trække dette gennemsnit op, mens Aalborg har det laveste antal.

Der er forskel på land og by, når man ser på, hvor unge skyldnere bor.

5,6 procent af alle unge danskere mellem 18 og 30 år var registreret i RKI ved udgangen af november 2015. Det svarer til 50.000 unge på landsplan, skriver TV2.

Procent registreret i RKI-registret i forhold til alle unge i kommunen

Vesthimmerland: 7,8 procent
Mariagerfjord: 7,2 procent
Jammerbugt: 7,03 procent
Morsø: 6,80 procent
Brønderslev: 6,93 procent
Frederikshavn: 6,74 procent
Hjørring: 6,44 procent
Thisted: 5,62 procent
Rebild: 5,61 procent
Læsø: 4,03 procent
Aalborg: 3,78 procent

Kilde: Finansrådet/Experian

Syv af de nordjyske kommuner er med til at trække gennemsnittet op. Det gælder Vesthimmerland, Mariagerfjord, Jammerbugt, Morsø, Brønderslev, Frederikshavn og Hjørring kommuner, der alle ligger over gennemsnittet. Topscoreren er Vesthimmerland, hvor der er 7,8 procent af de unge i kommunen, der er registreret i RKI.

Men i kommuner, der ligger i og omkring de store byer i Danmark, ses det, at andelen af unge skyldnere er mindre. Og denne forskel kan man også se i Nordjylland. I Aalborg kommune er der kun 3,76 procent af de unge, der er registreret i RKI.

RKI er en database, hvor dårlige betalere står opført. Finansrådet har via et specielt udtræk fra Experian fået adgang til nye tal for antallet af unge registreret i RKI. 

 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord