Vejen til Superligaen: Vendsyssel skal møde Horsens

Foto: Henning Bagger, Scanpix

Vendsyssels vej til Superligaen går gennem Horsens. Det står klart efter søndagens nedrykningsbrag mellem AC Horsens og Esbjerg FB der endte 3-1.

Med det resultat ender Esbjerg på Superligaens sidsteplads, der betyder nedrykning til 1. division, mens Horsens redder skindet - for nu.

De skal nemlig ud i to drabelige playoff-kampe mod Vendsyssel FF om en plads i Superligaen. Vinder AC Horsens over to kampe, skal de fortsat spille i landets bedste række. Vinder Vendsyssel FF får de pladsen, mens Horsens rykker ned - og så har vi før første gang nogensinde tre nordjyske hold i 'Suppen'.

Hobros tilbagevenden til Superligaen efter et års fravær blev nemlig til virkelighed lørdag, da holdet i direkte duel med netop Vendsyssel, kæmpede om førstepladsen i 1. division, der giver direkte oprykning. Hobro vandt 1-0 efter en kamp hvor Vendsyssel i store dele af kampen havde initiativet, men ikke for alvor kom frem til noget mod Hobro, der i anden halvleg fik scoret kampens enlige mål og sikret sig sejren og billetten til Superligaen.

Vendsyssel FF, der gennem foråret har indhentet Hobro og spillet noget af det bedste fodbold set i 1. division måtte således se sig henvist til andenpladsen hvor drømmen om Superligaen stadig lever, men altså går gennem to playoff-kampe mod et Superligahold - AC Horsens.

Første kamp spilles 31. maj i Horsens mens returopgøret spilles i Hjørring 4. juni.  

Flere nyheder fra TV2 Nord