Venstre: Der er brug for flere p-pladser

02:38

Det er ikke godt nok med parkeringsforholdene i Aalborg, fastslår Venstre-politikere.

Det er ikke godt nok med parkeringsforholdene i Aalborg, fastslår Venstre-politikere.

De to Venstre-rådmænd i Aalborg Kommune, Tina French og Mads Duedahl, langer nu ud efter kollegaen, rådmand Hans Henrik Henriksen (Socialdemokratiet), der de seneste uger har stået på mål for voldsom kritik fra såvel butiksejere som borgere, der mener, der mangler parkeringspladser i byen.

- Den socialdemokratiske rådmand Hans Henrik Henriksen har gentagne gange stædigt stået fast på, at der er tilstrækkeligt med parkeringspladser i Aalborg, og at folk bare må gå længere for at komme ind til Aalborg Midtby. I Venstre er vi både uenige og forundrede over denne tilgang, meddeler Tina French og Mads Duedahl i en fælles udtalelse.

De møder ifølge eget udsagn mange borgere, der har problemer med at finde parkering og oplever en midtby udsat for hård konkurrence af City Syd, hvorfor parkeringsfold i deres optik er en meget vigtig sag, som Aalborg byråd nødvendigvis må tage seriøst, hvis ikke midtbyen skal dø helt ud.

I sidste uge sagde rådmand Hans Henrik Henriksen til TV2Nord, at folk skal vænne sig til P-huse i randen af midtbyen.

Frustrationerne står i kø, når det kommer til muligheden for at parkere i Aalborgs midtby. Det mærker flere butiksejere, som TV2 Nord har talt med. Blandt andre indehaveren af Paradis Is i Algade i Aalborg, Michael Salomonsen 

- Jeg mærker, at min omsætning flytter. Jeg har en butik ude i storcentret også, og jeg kan se, at det er der, folk de søger ud. Der skal de ikke lede efter en parkeringsplads, hvorimod at jeg synes at det herinde er sværere og sværere. Jeg snakker også med kunderne, der klager over det, lyder det fra Michael Salomonsen.

 

02:33

Både borgere og erhvervslivet er vrede over færre parkeringspladser i Aalborg

Luk video

Står det til de to Venstre-politikere i Aalborg Byråd, så skal det laves om, og der skal flere parkeringspladser i Aalborg midtby.

- Vores forslag er området omkring Gåsepigen, og så skal der et ekstra dæk på Sauers Plads. Vi må gennemgå alle små som store muligheder for at etablere flere midlertidige parkeringspladser. Et eksempel herpå er en genåbning af Frederikstorv. Pladsen er lige pludseligt lukket ned for parkerings, men benyttes kun få gange om ugen til grøntmarked, hvorfor skal denne plads dog bare stå tom og ubenyttet? Et andet kunne være, om man kunne erstatte med skråparkering nogle steder. Der må nedsættes et hurtigt arbejdende gruppe, som skal finde og disse muligheder, lyder meldingen fra Venstre. 

 

02:12

Sådan lyder anklagen fra en butiksejer, som føler sig tvunget til at flytte sin butik fra midtbyen.

Luk video

 

Flere nyheder fra TV2 Nord