Venstre: Fokus på udkanten

Vesthimmerlands Kommune har revet over 100 huse ned. Og den tendens kan de fortsætte, hvis det står til Venstre. Foto: arkivfoto

Venstre fremlægger senere i dag deres finanslovsudspil. Og her er erhvervsudvikling og arbejdspladser i udkantsdanmark et tema.

Ifølge Danmarks største parti, Venstre, er der ikke fokus nok på fremtiden i Danmarks yderligere egne. I hvert fald er flere punkter på deres finanslovsudspil, der fremlægges senere i dag, tilegnet netop udkantsdanmark.

- Venstres finansudspil har blandt andet fokus på erhvervsudvikling og arbejdspladser, da dette er forudsætningen for, at det fortsat er attraktivt at bosætte sig over hele landet. Hvis vi tillader, at erhvervsudviklingen kun sker omkring de større byer, så ender Danmark med at blive skævvridet - hvilket det allerede er i gang med. Det ønsker vi i Venstre ikke. Derfor vil vi sikre, at der er gode udviklingsmuligheder i hele landet, siger folketingsmedlem og gruppeformand for Venstre i Region Nord Birgitte Josefsen (Venstre) til TV2/Nord.

Konkret vil Venstre blandt andet placere flere statslige arbejdspladser over hele landet og ikke kun i de store byer. Samtidig vil de afsætte en nedrivningspulje på 100 millioner kroner til nedrivning af misligholdte bygninger i landdistrikterne.

- Der skal være flere fordele i at bosætte sig og arbejde i Nordjylland, siger Birgitte Josefsen.

Finansloven skal fra starten af oktober diskuteres i Folketinget og bliver vedtager i december, så den kan træde i kraft til 2013.

Flere nyheder fra TV2 Nord