Venstre og Dansk Folkeparti forlader budgetforhandlinger

Venstre og Dansk Folkeparti trækker sig fra forhandlingerne om Hjørring Kommunes budget i perioden fra 2015 til 2018.

Venstre og Dansk Folkeparti mener ikke, at flertalsgruppens udspil kan danne grundlag for videre forhandling om Hjørring Kommunes budget i perioden fra 2015 til 2018, og har derfor forladt forhandlingerne.

De to partier skriver i en pressemeddelelse, at de efter nøje drøftelser af udspillet fra flertalsgruppen, som består af Socialdemokratiet, Konservative, SF og Lokallisten, har valgt at trække sig fra forhandlingerne.

Venstre og Dansk Folkeparti skriver blandt andet, at de ikke kan acceptere lukning af skoler og dagsinstitutioner på det foreliggende beslutningsgrundlag i 2015. Partierne skriver, at de ønsker en ordentlig proces med inddragelse af borgerne og medarbejderne i de berørte områder inden der tages stilling til strukturen i Hjørring by såvel som landdistrikterne.

De to partier, som tilsammen har 10 pladser i byrådet, gør det klart, at de stadig ønsker at tage ansvar for Hjørring Kommunes økonomi i de kommende fire år, men at de ikke vil forhandle videre ud fra det nuværende grundlag.


Seneste nyt

fra Nordjylland