Viceborgmester i Rebild: Vi skal rydde op

Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Mange politikerne i Rebild vidste ikke noget om "Rebild-sagen", før den kom frem i medierne.

Når Rebild Kommune vælger at afskedige tre kommunalchefer, heriblandt kommunaldirektøren, så skyldes det ikke mindst, at cheferne ikke har sørget for at følge op på en handlingsplan i forhold til den familie, hvor faren er sigtet groft seksuelt misbrug af ni børn.

- De ting, som står i handlingsplanen er ikke blevet udmøntet. Der er ikke blevet handlet, siger kommunens 1. viceborgmester Helle Astrup (S) til Ritzau.

- Vi skal have ryddet op, og vi skal have et nyt hold. En sådan sag må aldrig kunne ske igen, siger hun.

En revisionsrapport har for nylig afdækket generelle problemer i kommunen med at overholde loven på det specialiserede socialområde. Og en rapport fra Ankestyrelsen om "Rebild-sagen" slår ifølge Helle Astrup fast, at handlingsplanen i forhold til den hårdt ramte familie ikke blev efterlevet.

Helle Astrup mener ikke, at politikerne kunne have grebet ind.

- Vi har passet vores arbejde, men der er ingen, der forstår, hvordan det har kunne foregå så længe, uden at der er blevet grebet ind. Det undrer mig, at vi politikere i byrådet ikke kendte noget til sagen, før den kørte i medierne, siger hun.

Rebild Kommune er langt fra færdig med selvransagelsen efter den horrible misbrugssag.

- Hver en sten skal vendes, og vi skal helt til bunds i denne her sag. Vi skal have det her område på fode igen, siger Helle Astrup.

Hun håber, at politikerne i fremtiden ikke skal bruge så meget tid på at diskutere økonomi og budgetter.

- Denne her sag handler ikke direkte om penge, men vi slås så hårdt med økonomiske problemer, at det stjæler al fokus, tid og energi, siger hun.

Flere nyheder fra TV2 Nord