VIDEO: Sådan sidder du rigtigt foran computeren

00:32

Begynd gerne stående ved computeren, når du møder ind på arbejde, og sæt dig så ned, når du begynder at stå og "hænge". Foto: Iben Hedemann

1 af 2

Rigtig mange af os sidder forkert, når vi bruger computeren. Se her, hvordan du skal sidde for at skåne dig selv mest muligt.

Ved Aalborg Fysioterapi oplever man i stigende grad, at folk henvender sig med smerter som følge af brug af computere og smartphones. De fastlåste stillinger giver både hovedpine og smerter i nakke og skuldre.

Det er især de små ting som tablets og smartphones - som hver tredje dansker besidder - der giver udfordringer. For selvom det er småt og smart, er det lige småt nok for vores muskler i øjnene.

- Jo mindre det, vi fokuserer på, er, jo mere skal vi koncentrere os om at se på det. Så spænder man i øjenmusklerne, og så får man hovedpine, siger Rasmus Gravesen, der er fysioterapeut ved Aalborg Fysioterapi.

Ved Aalborg Fysioterapi modtager de henvendelser om børn helt ned til 7 år, der har ondt i hovedet og nakken efter brug af tablets og smartphones.

Mens der er anbefalede måder at sidde ved computeren, er der ikke nogen korrekt måde at sidde med sin smartphone eller tablet - den eneste måde at undgå smerter på er ved simpelthen at bruge de små enheder mindre.

Og selvom man så følger instrukserne og står eller sidder korrekt ved computeren, er der én ting, der er afgørende.

- Du kan stå i den perfekte stilling ved computeren og alligevel få skader. Det hele drejer sig om variation. Begynd i den korrekte stilling, og skift så til en anden stilling en gang i mellem. Det er den bedste måde at forebygge skader på, siger Rasmus Gravesen.

Flere nyheder fra TV2 Nord