Vilde med efteruddannelse

Mere end hver femte nordjyske HK'er har været på efteruddannelse. Det er det højeste antal i hele landet.  

Nordjyske HK'ere vil rigtig gerne efteruddanne sig. Faktisk er nordjyske HK'ere langt flittigere til at sætte sig på skolebænken end kollegerne i det øvrige land. Især unge og ansatte indenfor butik og handel er hyppige kursus-deltagere.

Det viser en ny opgørelse over medlemmernes aktivitet i det offentlige efteruddannelsessystem, som HK har lavet.

Mere end hver femte nordjyske HK-medlem - 22 procent - var således på kursus i 2009, hvorfra de seneste samlede tal stammer. Dermed ligger nordjyderne pænt over HK's landsgennemsnit på 18 procent.

- Det er glædeligt, at så mange nordjyske HK'ere efteruddanner sig, siger formanden for HK Nordjylland Ivan Ziegler.

- Løbende efteruddannelse og opkvalificering er helt nødvendig for at holde sig fast på arbejdsmarkedet. Jo bedre ansatte er kvalificerede, jo sikrere sidder de på arbejdspladsen - eller jo hurtigere kommer de tilbage i job igen, hvis de bliver arbejdsløse. Derfor er det vigtigt at holde sig fagligt ajour gennem hele arbejdslivet, påpeger han.

HK Nordjylland frygter dog, at det bliver svært at holde det flotte niveau for efteruddannelse, fordi regeringens genopretningspakke nedsætter godtgørelsen for at deltage i voksenerhvervsuddannelse.

- Det er bekymrende. Vi kan frygte, at færre virksomheder sender medarbejdere på kursus, og at færre derfor holder deres faglige færdigheder ved lige. Det vil være en helt forkert udvikling i et land, der skal leve af viden og know how, siger formanden for HK Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland