Vildtkonsulent sår tvivl om ulveangreb ved Tversted

Søndag eftermiddag blev der fundet et dræbt får i Tversted. Naturstyrelsen har taget DNA-prøve for at finde ud af, om det er ulven, der er på spil igen.

Ulvedebatten er kommet på dagsordenen igen. Det sker efter et får ved Tversted er blevet fundet dræbt på en mark søndag eftermiddag.

Både søndag formiddag og i forbindelse med fundet af fåret er et større rovdyr set løbe væk. Angrebet er derfor anmeldt til Miljøstyrelsens ulve-hotline, og kadaveret er lagt i fryseren med henblik på dna-test.

quote Noget tyder på, at det er et dyr med en stor appetit, der har været der. Derudover ser dyret ud til at være blevet bidt ihjel, da det har bidemærker på halsen

Erik Poulsen, ulveentusiast

Mandag eftermiddag har Naturstyrelsens vildtkonsulent så været forbi ejeren af fåret for at tage en DNA-prøve. Han mente dog umiddelbart ikke, at der er tale om et ulveangreb, men snarere at det er en ræv, der har været på spil, fortælleren ejeren af fåret, som ønsker at være anonym, til TV2 Nord.

Spørger man Erik Poulsen, som er redaktør på Facebooksiden ’Her er ulven i Danmark’, så mener han, at der er meget, der tyder på, at det er en ulv, der har angrebet fåret.

- For det første, er der blevet set et større rovdyr i området, og det kan i princippet både være en ulv, en guldsjakal eller en hund. Men kadaveret var stadig varmt, da det blev fundet, så noget tyder på, at det er et dyr med en stor appetit, der har været der. Derudover ser dyret ud til at være blevet bidt ihjel, da det har bidemærker på halsen, og det er typisk sådan, ulven slår sit bytte ihjel, siger Erik Poulsen.

 
 
Foto: privat foto

Fåret blev fundet blot 50 meter fra en bolig og der har været flere observationer af formodet ulv på egnen omkring Tversted siden ulven med navnet ’GW781m' ankom til Nordjylland i efteråret 2017.

Der har dog ikke været så mange observationer henover sommeren, men det er der ifølge Erik Poulsen en helt naturlig forklaring på.

- Om sommeren er der meget andet vildt i naturen, som ulven kan leve af, så der er det ikke nødvendigt for ulven at angribe husdyr, slutter Erik Poulsen.

Om det er det ene, eller det andet dyr, der står bag angrebet må tiden vise. Der kan nemlig gå op til tre uger, før der kommer svar på DNA-prøven.

 
 

Seneste nyt

fra Nordjylland