Ville spare 100 kroner - risikerer kæmperegning

01:54

Foto: Jesper Lange

1 af 2

Forsøg på at spare penge kan blive rigtig dyrt for aalborgensisk festarrangør.

Det skulle have været et billigt alternativ til entreprisen på 100 kroner ved gårsdagens karneval i Aalborg. Men den gratis fest i Skovdalen kan nu ende med at koste Daniel Lassen fra Aalborg en mindre formue. Det var ham, der indbød til festen via en Facebookgruppe ? en fest, som har efterladt en gigantisk mængde affald i Skovdalen. Oprydningen står Aalborg Kommune for, og de vil have Daniel Lassen til at betale.

- Vi har jo det princip, at dem, der er med til at lave udgifterne, de får også lov til at betale for det, siger stadsgartner i Aalborg, Kirsten Lund Andersen, til TV2/Nord.

Det betyder i praksis, at Daniel Lassen kan risikere at skulle betale tusindvis af kroner for oprydningen. En oprydning, han dog ikke mener at have ansvaret for.

- Jeg fralægger mig ansvaret for alt andet end mig selv. Jeg synes selv, at jeg har gjort mere end rigeligt. Udover selv at rydde op, har jeg også hjulpet andre med at rydde op.

Men Skovdalen flyder jo stadig med affald. Har du så gjort nok?

- Det har jeg muligvis ikke. Men jeg mener heller ikke, at det er min opgave at opdrage folk til at rydde bedre op, siger Daniel Lassen til TV2/Nord.

Aalborg Kommune går i gang med oprydningen i morgen, som vil inkludere cirka fire mand, en lastbil og en hel dags arbejde.

- Der er en gruppe, der har lavet den her fest (?) og der bliver regningen i første omgang sendt hen, siger Kirsten Lund Andersen.

Daniel Lassen vil dog ikke acceptere en eventuel regning fra Aalborg Kommune.

- Jeg vil helt sikkert gå i dialog med dem, der giver mig regningen og spørge dem, om de nu også synes det er rimeligt, at jeg skal betale regningen ene mand, siger Daniel Lassen til TV2/Nord.