Virksomheder klar til at ansætte Martin-medarbejdere

Flere virksomheder har allerede meldt sig som interesserede i at ansætte tidligere medarbejdere, siger erhvervschef Niels Bay Christensen.

De 200 medarbejdere på Martin har måske ikke grund til den helt store bekymring, efter de i går blev fyret allesammen. Allerede nu melder interesserede virksomheder sig på banen som aftagere til de mange medarbejdere, der står uden arbejde fra årsskiftet.

- De ansatte hos lysfabrikken Martin er en attraktiv arbejdskraft for det lokale erhvervsliv, siger erhvervsdirektør Niels Bay Christensen hos Erhvervshus Nord til Kanal Frederikshavn.

- Martin er en veldrevet virksomhed med flotte økonomiske resultater, der flytter på grund af en strategisk beslutning og ikke af nød. De resultater kommer af, at Martin har rigtig mange dygtige medarbejdere ansat. De er derfor en attraktiv arbejdsressource for mange andre lokale virksomheder. Det viser sig ved, at vi allerede er blevet kontaktet af flere lokale virksomheder, der viser interesse for at ansætte medarbejdere fra Martin, siger Niels Bay Christensen.

Andre interesserede virksomheder er velkomne til at henvende sig hos Erhvervshus Nord, som gerne hjælper virksomhederne med at komme i kontakt med medarbejdere fra Martin.

Der er etableret en positiv dialog med forhandlingsudvalget hos Martin, som består af tillidsrepræsentanter og ledelse. Niels Bay Christensen er fortrøstningsfuld omkring, at den etaberede task force og Martin sammen finder frem til en god løsning for de ansatte.

- Vi er i fuld gang med at planlægge en række initiativer, der skal skaffe job til de opsagte medarbejdere sammen med forhandlingsudvalget, kommunens arbejdsmarkedscenter, beskæftigelsesregion, uddannelsesinstitutioner og fagbevægelsen. Der er generelt god vækst og fremgang hos vores virksomheder, så der opstår hele tiden jobåbninger, som giver positive udsigter for Martins opsagte medarbejdere, siger Niels Bay Christensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland