Yderst velklædte udlændinge stjal flæskesteg og dankort

Fire personer skabte forvirring i Dagli’brugsen i Skarp Salling og stjal en ældre dames dankort.

- For pokker, det gik stærkt.

Sådan lyder det fra brugsuddeler Johnny Rod Jensen efter en episode onsdag, hvor fire personer skabte kaos i Dagli’Brugsen i Skarp Salling.

Først stjal en dame en flæskesteg, som hun smed under en bil på parkeringspladsen. Bagefter gik gruppen, der alle var yderst velklædte, rundt og snakkede med kunderne. De spurgte blandt andet efter et sygehus.

- De var voldsomt høflige og gjorde alt, hvad de kunne, for ikke at opføre sig mistænkeligt, siger Johnny Rod Jensen.

Ved kassen var en dame ved at betale med dankort, og gruppen gik ind i hende og fulgte efter hende ud på parkeringspladsen. Kort efter gik det op for hende, at hun havde mistet sit dankort.

Der gik dog blot et lille øjeblik, før en mand kom ind og sagde, at han havde fundet et dankort foran butikken. Det stemmer dog ikke overens med billeder fra butikkens overvågningskamera.

- Her kan vi se, at de havde det i hånden, da de forlod butikken. De har sikkert kørt en runde og noteret oplysningerne, siger Johnny Rod Sørensen.

Damen spærrede dankortet med det samme, og episoden blev anmeldt til politiet.

Ved Nordjyllands Politi oplyser vagtchef Jess Falberg, at de får en del henvendelser om romaer, der forsøger at snyde godtroende nordjyder.

- Ofte aflurer de pinkoder eller forsøger at lokke folk til at holde ind ved motorvejsafkørsler. Her tilbyder de for eksempel en guldhalskæde, hvis man vil hjælpe dem hurtigt. Det er en afledningsmanøvre, siger Jess Falberg.

Han opfordrer folk til at være opmærksomme.

- De fleste vil jo gerne hjælpe, siger han.

Flere nyheder fra TV2 Nord